Öğrencilerine Ek Kaynak Aldıran Öğretmene Soruşturma Açıldı

Öğrencilerine ders kitapları dışında kaynak aldıran ilkokul öğretmenine soruşturma açıldığı iddia edildi.

 İddiaya göre Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki bir ilkokulda 3. sınıf öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara gönderdiği ders kitapları ve yardımcı kaynakların dışında özel bir yayınevinin bastığı ders kitabını aldırmak için velilerle iletişime geçti.

Öğretmenin ek kaynak aldırma isteği bazı velilerde tepkiye neden oldu. Okul müdürlüğüne başvuran bir kısım veli, ilgili öğretmeni okul müdürüne şikayet etti.

 Okul müdürünün şikayet edilen öğretmene ‘’Buranın insanı evine yağ, şeker alamıyor, ders kitapları dışında bir kaynak alamazsınız’’ sözleriyle tepki gösterdiği, öğretmenin ise sınıfın kalabalık olduğu ve öğrencilerin durumunun iyi olmadığı yönünde bilgi aktararak bu kaynaklara ihtiyaçlarının olduğunu okul müdürüne ifade ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre sınıf öğretmeninin ek kaynak konusunda ısrarcı olması sebebiyle hakkında soruşturma açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ders kitapları ve bakanlığın sağladığı yardımcı kaynak ve materyaller dışında ek kaynak kullanımına izin verilmemesi gerektiğini içeren bir yazı göndermişti.

Eğitim camiası iddianın doğru olup olmadığını merak ederken, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri