Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: ''Yüz Yüze Eğitim Kararlılığımıza Devam Edeceğiz''

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer okullar tatil olacak mı sorusuna da yanıt verdi. Detaylar Öğretmen MEB'de...

6 Eylül'de okulların yüz yüze eğitime başlamasının üstünden yaklaşık 6 hafta geçti. Kapanan şubeler oldu. Karantinaya alınan sınıflar oldu. Fakat MEB yüz yüze eğitim konusunda kararlı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hemen hemen yaptığı tüm açıklamalarında yüz yüze eğitime vurgu yaptı. Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Listesi açılışına katılan Bakan Özer, yüz yüze eğitim konusunda ''Başlangıçtaki kararlılığımızın arkasında olmaya devam ediyoruz.'' ifadesini kullandı.

İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar:

*Okullar ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerdir. Eğitimde fırsat eşitliği açısından yüz yüze eğitime devam etmeliyiz.

*Tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okulumuz bulunmamaktadır. Bugün 4025 sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmiştir. (Oran yüzde 1'in altındadır). Bu sınıfların 2147'si pazartesi günü yüz yüze eğitime geri dönecektir.

*Tam doz aşı olmuş veya antikor oluşturmuş öğretmen oranı toplamda yüzde 91'dir. Bu oran Türkiye ve Avrupa ortalamasının üstündedir.

*Son 19 yılda öğretmen sayımız 700 bin arttı. İstanbul'a 100 yeni anaokulu daha yapacağız.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir öğrencinin okullar tatil olacak mı sorusuna ise ''Okullar tatil olmayacak.'' şeklinde yanıt verdi.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.