Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB: ''KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI''

EĞİTİM

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projesi Kapanış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" Projesi Kapanış Töreni'nde yaptığı konuşmada 2 ay önce başlatılan seferberliğin ülkenin dört bir yanında büyük karşılık bulduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; çocuklar, gençler ve öğretmenlerle ilgili hayata dokunan her projede yanlarında olan Emine Erdoğan'a şükranlarını sundu. 
İki ay gibi kısa bir sürede gerekli tüm kaynağın okullara aktarıldığını, kütüphanesi olmayan okullarda yeni kütüphaneler inşa edilirken mevcut kütüphanelerin de zenginleştirildiğini ifade eden Bakan Özer, 16 bin 361 yeni kütüphane yapıldığını ve 57 bin 108 okulda kütüphanesi olmayanın kalmadığını duyurdu. 

Bu süreçte en fazla kütüphanenin Diyarbakır'a kazandırıldığını belirten Özer, şunları kaydetti: "Diyarbakır'a 1.035 kütüphane yaptık. Diyarbakır'ı 974 kütüphane ile Şanlıurfa ve 891 kütüphane ile İzmir takip etti. Ben yeni yıla böylesine anlamlı bir proje ile "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesinin tamamlanmasıyla tüm okullarımızı kütüphane ile buluşturarak girmekten duyduğum mutluluğu özellikle belirtmek isterim."

Yapılan kütüphanelere verdikleri kitap destekleri nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığına ve Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a da teşekkürlerini ifade eden Özer, Millî Eğitim Bakanlığı bürokratları, 81 ilin millî eğitim müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerine de ayrıca teşekkür etti. 

Ocak ayı itibarıyla Türkiye'de 250 sıfır atık kütüphane hizmete alınacak
Proje yürütülürken Ağrı'dan çok güzel bir haber geldiğini anlatan Bakan Özer, şunları söyledi: "Ağrı'da Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinin öğretmen ve öğrencileri, tüm geri dönüşüm malzemelerini kullanarak sıfır atıktan bir kütüphane oluşturdu ve biz de bu güzel örneği tüm Türkiye'mizde yaygınlaştırmak istedik. 81 ilde 2022'in Ocak ayı itibarıyla 250 sıfır atık kütüphaneyi de hizmete alacağız. Ben inanıyorum ki bu güzel proje, yeni ve başka projelere de kaynaklık teşkil edecek."

Tören sonrası açılan Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi kütüphanesinin İstanbul'da sıfır atık ile ilgili bir örnek olacağını duyuran Özer, kütüphaneleri yalnız bırakmayacakların da sözlerine ekledi. 

Kütüphanelerdeki kitap sayısı 41 milyonu aştı
Proje tamamlanırken okullardaki kitap sayısının 41 milyonu aştığını kaydeden Bakan Özer, 2022 yılı hedefini de şöyle açıkladı: "2022 yılında hedefimiz bu 41 milyonu 100 milyona taşımak ve dünyaya da örneklik teşkil etmek. İnşallah Türkiye'de çocuk kitaplarından kültür kitaplarına kadar üretim yapan tüm yazarlarımızı desteklemiş olacağız. Hem de çocuklarımızı tüm kaynaklarla buluşturmuş olacağız."

Tüm kütüphanelerin tefrişatı meslek liselerinden

Millî Eğitim Bakanı Özer'in bir de meslek lisesi öğrencilerine teşekkürü vardı. Özer şöyle konuştu: "Meslek lisesi öğrenci ve öğretmenleri bu sürecin en fedakâr isimleri oldular. Başlangıçta '2 ay çok kısa 2 ayda içinde tamamlanır mı?' diye tereddütler vardı, gerçekten çok zordu. Ülkemizin gizli kahramanları mesleki eğitim... Gerçekten kara gün dostu. Kovid-19 salgın sürecinde maskeden dezenfektana, solunum cihazından maske makinesine en son antijen kitine kadar üreten meslek liseleri, bu projenin başarılı bir şekilde tamamlanması için de gece gündüz demeden çalıştılar ve tüm okulların kütüphane tefrişatları meslek liseleri tarafından yapıldı."

Projenin tamamında 16 bin 361 kütüphane yapıldığını bunun ortalama bir hesapla günde 272 yeni kütüphane yapılması anlamına geldiğini belirten Özer, bunun takdire değer bir başarı olduğunu belirtti. 

Özer, tüm kütüphanelerin okullara hayırlı olmasını diledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.