Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB, Kalabalık Sınıf Mevcutlarını ve Ders Sürelerini Gözden Geçirmelidir

EĞİTİM

Okullar Açılırken MEB, Kalabalık Sınıf Mevcutlarını ve Ders Sürelerini Gözden Geçirmelidir.

6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm okullar tam zamanlı olarak 5 gün yüz yüze eğitime başlayacak. Öncelikle ogretmenmeb.com olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyoruz.

Ogretmenmeb.com olarak yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması açısından öncelikle kalabalık sınıf mevcutlarının düşürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sitemize ulaşan bilgilere göre özellikle İstanbul'daki bazı okullarda 60'ı bulan 1. sınıflar görünmektedir. Bu sınıflarda günde 6 saat ders yapılacak ve ders süreleri de 40 dakika olacaktır. Tüm sınıfın gelip gelmeyeceği bilinmez ama sınıf boyutları düşünüldüğünde 3 öğrencinin yan yana oturacağını kestirmek güç değil.

MEB bu tarz kalabalık sınıfları bölmelidir. Ya geçtiğimiz dönemdeki gibi 1. ve 2. grup şeklinde ikiye ayrılmalı ya da okulda müsait sınıf varsa yeni derslik açılmalıdır.

İkinci olarak ise geçen yıl uygulanan 30 dakika ders süresi pandemi şartlarında bu yıl da uygulanmalıdır. 30 dakika ders süresi hem pandeminin etkisi azaltacak hem de öğrencilerin derse olan dikkatinin artmasına neden olacaktır.

Tam kapasite yüz yüze eğitime geçiş biraz daha yumuşak olmalıdır ki kalıcı olsun.

Pandemi yokmuş gibi okulların açılması açıkçası endişelere yol açmaktadır.

Ogretmenmeb.com olarak yüz yüze eğitimden yanayız. Fakat salgın şartları da göz önünde bulundurularak özellikle kalabalık sınıflar için gerçekçi yaklaşımlar ile çözüm bulunmalıdır.

Yoksa geçen eğitim-öğretim döneminde olduğu gibi okulların kapanması kaçınılmaz olacaktır ki artık bunu ne öğretmenler ne de öğrenciler ister...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Bu yazının tüm hakları ogretmenmeb.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca sadece aktif link verilerek ve kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının aktif link verilmeden ve kaynak gösterilmeden alıntılanması halinde yasal takip başlatılacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.