Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB, Garantisi Biten Akıllı Tahtalar İçin Okullara Teknik Destek Sağlamalıdır

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından garanti süresi dolan akıllı tahtalar için okullara ücretsiz teknik destek sağlanmalıdır.

FATİH projesi kapsamında birçok okulda dokunmatik akıllı tahtalar bulunmaktadır. Bu tahtaların ilk kurulanları büyük oranda Vestel markadır. Son zamanlarda kurulan akıllı tahtaların ise büyük çoğunluğu Arçelik markadır.

Son kurulan akıllı tahtalar hem yeni olması hem de garantisi kapsamında olması sebebiyle okullarda sorun yaratmamaktadır. Az sayıda çıkan sorun da garanti kapsamında ücretsiz teknik destek ile çözülmektedir.

Fakat daha fazla sorun çıkartan eski tarihli akıllı tahtaların garanti süresi dolmuştur. Ücretsiz teknik destek hizmeti de bulunmamaktadır.

Sık sık hata veren bu akıllı tahtalardan dolayı okullar ciddi sorunlar yaşamaktadır.

Ücretsiz teknik destek hizmeti sunulmadığından dolayı okula çağrılan yetkililer her seferinde ücret almaktadır. Bu sebeple okullar maddi olarak sıkıntıya düşmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okullara, garanti kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın ücretsiz teknik destek hizmeti sağlanmalıdır.

Bu işin maddi yükü okullara kaldığı sürece akıllı tahtalar bir süre sonra kullanılamaz hale gelecektir.

FATİH projesinin devamı ve akıllı tahtaların yaygın kullanımı açısından ücretsiz teknik destek hizmetinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Okullarımızdan gelen bu haklı talebi Ogretmenmeb.com olarak gündeme getirmeyi uygun gördük.

Umarız MEB gereğini yapacaktır...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.