Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB, Ders Süresi Konusunda Uygulama Birliği Sağlamalıdır

EĞİTİM

İl milli eğitim müdürlükleri ders sürelerinde düzenlemeye gidiyor. Fakat MEB, uygulama birliğini sağlamalı ve resmi yazıyla konuyu açıklığa kavuşturmalıdır.

Yüz yüze eğitime başlanmasıyla beraber ders süreleri ve öğle arası süreleri tartışılmaya başlandı. Bununla beraber bazı okullardaki kalabalık sınıf mevcutları, okul bahçelerindeki kalabalıklar da yine Covid-19 salgını sürecinde endişeleri beraberinde getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, göreve geldiği ilk andan itibaren yüz yüze eğitimdeki kararlılığını ortaya koydu. Ogretmenmeb.com olarak biz de her zaman yüz yüze eğitimden yanayız.

Fakat bazı konularda öğretmenlerin sesine de kulak vermek gerekiyor.

Örneğin öğretmenlerimizin önemli bir kısmı şu anki süreçte ders süresinin 30 dakika olmasını öneriyor. Ayrıca öğle aralarının kısaltılmasını veya tamamen kaldırılmasını istiyor.

Bazı illerden ders sürelerinin 30-35 dakika olması, öğle aralarının kaldırılması veya sınırlandırılması kararları geliyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu merkezden çözmelidir.

MEB resmi yazıyla ya tümden ders süreleri ile ilgili kesin kararını açıklamalıdır ya da yetkiyi il milli eğitim müdürlüklerine devrettiğini belirterek tüm illere karar alma yetkisi vermelidir.

Bizim önerimiz MEB'in ders sürelerini ilk etapta kısaltması, kalabalık sınıfları bölmesi ve öğle arasını mümkünse kaldırılmasıdır.

Daha sonraki süreçte, eğer vaka sayılarında ciddi bir artış olmaz ve okullar açık tutulabilirse tekrar normal düzene dönülmelidir.

Konuyla ilgili gelişmeleri takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.