Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB'den yeni karar!

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı yapmış olduğu son düzenleme ile birlikte köylerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı köy anaokullarıyla ilgili olarak yeni karar aldı. Bakanlık köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan 10 öğrenci sayısını 5'e düşürdü. 

Öğrenci sayısı şartı 10'dan 5'e düşürdü.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Kovid-19 salgın sürecinde okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylece bu bölgelerde en az 5 çocuk bulunması halinde bir grup oluşturularak ana sınıfı açılabilecek.

İkinci döneme 5 bin yeni anasınıfı

Öte yandan Bakan Özer, daha önce açıklamış oldukları 40 bin yeni anasınıfı hedefi kapsamında ikinci döneme hazır olacak şekilde 5 bin ana sınıfı yapmmayı planladıklarını söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.