Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB'den Okullara ''Kaynak Kitap'' Uyarısı

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı kaynak kitap ve yardımcı ders kitapları konusunda okulları uyardı. Bakanlık genelgesi tüm illere gönderildi. Detaylar haberimizde...

Okulların açılmasıyla beraber ücretsiz ders kitapları da öğrencilere dağıtıldı. Fakat birçok okulda yine kaynak kitap alımı da yapıldı.Kaynak kitap veya yardımcı ders kitabı aldıran okul sayısının fazla olması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığınin iletişim kanallarına birçok şikayet ulaştı.

Konuya kayıtsız kalamayan MEB, tüm illere gönderdiği yazıyla okulları kaynak kitap konusunda uyardı.

MEB'in ''Kullanılabilecek Eğitsel Materyaller'' konulu yazısında öne çıkanlar şu şekilde:

Ücretsiz dağıtımı yapılan ders kitapları ve yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin reklamı yapılmayacak, velileri maddi olarak zorlayacak kaynak kitapların alınması teşvik edilmeyecek.

Kaynak kitaplar üzerinden ödev verme yoluyla veliler yardımcı kitap almaya mecbur bırakılmayacak.

Özetle Milli Eğitim Bakanlığı kaynak kitap alınmasının önüne geçmek ve şikayetleri azaltmak için okulları uyardı. Yazının birkaç güne tüm okullara ulaşmasını ve öğretmenlere tebliğ edilmesini bekliyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda da benzer süreçler yaşanmış fakat kaynak kitap kullanımı devam etmişti.

Kaynak kitap kullanımı maddi durumu iyi olan veliler tarafından desteklenip ödeme konusunda sıkıntı çıkmazken, maddi durumu yetersiz olan veliler tarafından tepki çekiyor.

Bazı sınıfların tamamı kaynak kitap alırken, bazı sınıflarda hiç alınmıyor. Bazı sınıflarda ise maddi durumu yeterli olan veliler alırken, diğer veliler alamıyor. Bu da sınıf içerisinde huzursuzluğa neden oluyor.

MEB bu konuda ücretsiz dağıtımı yapılan ders kitaplarını çeşitlendirmeli, içeriği daha zengin kitapların dağıtımını desteklemelidir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.