Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

MEB'den Okul Öncesine Büyük Yatırım

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, göreve geldiği ilk günden bu yana okul öncesine büyük önem veriyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma konusunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Her fırsatta okul öncesi eğitimde okullaşma oranını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Özer, bu konuda doğru adımlar atmaya da devam ediyor.

Birçok ana sınıfının kısa sürede açıldığını belirten Bakan Özer, ikinci dönemde açılacak toplam ana sınıfı sayısını da açıkladı.

İşte Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in konuyla ilgili açıklaması:

 "40 bin yeni ana sınıfı hedefi kapsamında 5 bin ana sınıfını ikinci döneme, yani Şubat 2022'ye yetiştireceğimizi açıklamıştık. Çalışmalarımız hızla sonuç verdi ve bir ay bitmeden 3 bin 971 yeni ana sınıfını açtık. Yeni açtığımız bu ana sınıflarında 74 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Böylece 5 yaş grubunda yaklaşık %78 olan okullaşma oranı, yaklaşık %83'e çıkmış oldu. Yeni planlamamıza göre şubatta kadar 5 bin yeni ana sınıf hedefimizi önemli oranda aşacağız. Bu nedenle hedefimizi güncelliyoruz. Yeni hedef olarak şubat ayına 10 bin yeni ana sınıfını hazır hâle getirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefe ulaştığımızda 5 yaş grubunda okullaşma oranı, yaklaşık 93'e çıkmış olacak. Süreci başarıyla yürüten tüm çalışma arkadaşlarıma, Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüze ve 81 il yöneticilerimize teşekkür ediyorum."

OGRETMENMEB.COM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.