MEB Bakanı Özer, Yeni Tedbirlerin Alınabileceğini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün saat 13.00'da TRT Haber'e konuk oldu ve soruları cevaplandırdı.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün saat 13.00'da canlı yayınlanan TRT Haber'de bir programa konuk oldu. Bakan Özer, okulların durumundan 15 bin öğretmen atamasına kadar bir dizi açıklamalarda bulundu. Özer'in konuşmalarından okulların şu anki şartlarda kapatılmayacağı sonucu çıkmaktadır. 

 Bakan Özer, 200'e yakın okulun ikili eğitime geçtiği ve geçtiğimiz hafta 198 sınıfta Covid-19 vakası tespiti nedeniyle eğitim öğretime ara verildiğini açıkladı. Öğretmenlerin aşılanma oranını açıklayan Özer, 1. dozda %91, ikinci dozda ise %78 oranlarını paylaştı. Öğrencilere PCR zorunluluğu olmadığını açıklayan Özer, veli izni olmadan bu testin yapılmayacağını belirtti.

  Okulların açık kalmasının milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 15 bin yeni öğretmen alımında adil davrandıklarını ve hem 2020 hem de 2021 KPSS puanlarının geçerli olduğunu ifade etti. 2001 yılında 500 bakanlık bünyesinde görev yapan öğretmen sayısının 500 bin olduğunu vurgulayan bakan Özer, bu sayının 1.2 milyona çıktığını açıkladı.

  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Şunun altını özellikle çizmemiz gerekiyor: Biz okul bazlı, ilçe bazlı veya il bazlı önlemler almıyoruz. Öncelikle kriterleri belirledik. Tüm okullarımızda, tüm illerimizde, ilçelerimizde 71 bin 320 okulumuzda ve 850 bin dersliğimizde uyulması gereken kuralları belirledik.Birinci şey o. İkinci yaklaşımımız, sürecin devam ettirilmesiyle ilgili okul bazlı değil vaka bazlı... Dikkat ederseniz, hiç bir okulumuz kapalı değil ama 198 tane sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Dolayısıyla biz, sizin sorunuza cevap olarak; herhangi bir şey olması durumunda yani vakaların yaygınlaşması durumunda vakaların etkilediği sınıflarla ilgili kararlar alacağız. Okulla ilgili veya ilçeyle ilgili, il ile ilgili karar almayacağız. Dolayısıyla başlangıçtaki irademizi devam ettiriyoruz. Okullar açık kalmaya devam edecek ama, şunu yapacağız, onu belirtmem lazım, şu anki bilimsel veriler ışığında aldığımız karardır. 1 ay sonra bilimsel veriler değiştiği zaman tedbirlerimizle ilgili güncellemeler yapacağız ama yine okullarımızın açık kalması için her türlü önlemi alarak süreci devam ettireceğiz.'' ifadelerini kullandı.

  Bakan Özer'in açıklamalarından anlaşılacağı üzere Covid-19 vaka durumu hayatı durduracak noktaya gelmedikçe okullar güçlü bir irade ile açık tutulmaya devam edilecek ve uzaktan eğitime geçiş şimdilik gündemde olmayacak.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri