MEB 2022 Bütçesi Belli Oldu. Bakan Mahmut Özer'den Uzaktan Eğitim Açıklaması Geldi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda MEB'in 2022 bütçesinin görülmesine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığının 2022 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  "Eğitim bütçemiz, 274 milyar 384 milyon 474 bin TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam 2022 yılı merkezi yönetim bütçesinin yüzde 15,7’sini oluşturmaktadır." dedi.

Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Özer, "Uzaktan eğitim ne kadar kaliteli olursa olsun yüz yüze eğitimin yerine ikame edilebilecek bir eğitim yaklaşımı olamaz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullara devam oranının COVID-19 salgını öncesindeki oranını aşması bu özlemin somut bir yansıması olduğunu söyledi. Bakan Özer, "İstisnai durumlarda gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ancak kural olarak eğitimi kesintisiz bir şekilde sürdürme kararlılığı içerisindeyiz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada okulların kapatılmasının gündemde olmadığını belirtmişti.

OGRETMENMEB.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri