Kılıçdaroğlu ve Süleyman Soylu'dan 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Kılıçdaroğlu ve Soylu'dan art arda 3600 ek gösterge açıklaması geldi. İşte detaylar...

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polislerle yer aldığı bir davette, polislere 3600 ek göstergenin getirilmesi gerektiğini ve kendilerinin de bu hususta çalıştıklarını belirtti. Fiilen görev yapan polis ile emekli olmuş polisler arasında ciddi maaş farkının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kendilerinin iktidarlarında bu farkın azalacağını ve emekli tecrübe sahibi polislerin yeniden sahada olacağını belirtti.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da polislere 3600 ek gösterge ile ilgili bir açıklamada bulundu. Soylu, "3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür, bundan herhangi bir şekilde sarfınazar etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

 Geçtiğimiz günlerde de Memur Sen ve Eğitim Bir Sen genel başkanı Ali Yalçın, 2022 yılında 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların tamamlanacağını hatırlattı. 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde alınan karara göre 2023 yılı gelmeden 3600 ek gösterge sorunu çözülmüş olacak.

 3600 ek gösterge öğretmenlere, polislere, hemşirelere ve hangi unvanları kapsadığı tam olarak bilinmemekle birlikte din görevlilerine verilecek. Yasa çıktığında, bu unvanlarda görev yapan memurların emekli aylıklarında ortalama bin 100 lira, emekli ikramiyelerinde ise ortalama 35 bin lira artış olacak.

 Fiilen görevde olan personelin maaşını fazla etkilemeyecek olan 3600 ek göstergede 2008 yılı öncesi ve sonrasında göreve başlayan personeller farklı kanunlara tabi oldukları için hakları da ayrı olacak. 2008 yılı öncesi göreve başlayanların çok daha avantajlı olacağı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

 Bu dört meslek grubu dışında bazı unvanların da 3600 ek gösterge kapsamına alınabileceği, ek göstergelerle ilgili kapsamlı çalışma yapılarak bazı ek göstergelerin artırılabileceği(örneğin 2200 ek göstergenin 3000'e yükseltilmesi) alternatifler arasında olduğu ve hükümetin konu üzerinde çalışacağı iddia ediliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri