Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Kasım Ayından Sonra 2, 7, 8, 11 ve 12. Sınıflara Telafi Eğitimi Geliyor

EĞİTİM

MEB, öğrenme kayıplarını belirlemek için düğmeye bastı. Salgının akademik kayıplarını gidermek için telafi eğitimleri başlatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul 7 ve 8. sınıf ile liselerde 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin 2019 yılı mart ayından 2021 yılı haziran ayına kadar yaklaşık 1,5 yıllık süreci kapsayan öğrenme kayıplarını belirlemek için düğmeye bastı.

Ortaokul öğrencileri için Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden 25'er soru, lise öğrencileri için Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik için 30'ar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri için 15'er soruyla seviye belirleme ve öğrenme kayıplarını ölçme sınavı gerçekleştirilecek.

Kazanım değerlendirme sınavları ortaokullar için 26 Ekim 09.00'da, liseler için 27 Ekim 09.00'da tüm yurt genelinde aynı anda yapılacak. Bakanlık, sonuçları değerlendirdikten sonra telafi için adım atacak.

Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir televizyon programında kasım ayından sonra telafi eğitimlerinin başlayacağını açıklamıştı. Ortaokul 7 ve 8. sınıf, lise 11 ve 12. sınıf ile ilkokulda da 3. sınıflarla birlikte 2. sınıflara da İYEP açılacağı bilgisiyle telafiden 2, 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri yararlanacak.

Kazanım Değerlendirme Uygulamaları Resmi Yazısı İçin Tıklayınız.jpg

Telafi eğitimlerinin aralık ayında başlayacağı tahmin edilirken, ders süresi, sınıf mevcudu, kazanımlar, öğretmenlere ödenecek ek ders ücretlerinin bakanlık tarafından gelecek ay açıklanması bekleniyor. Öte yandan açılacak telafi eğitimlerine katılımın gönüllülük esasına dayalı olacağı düşünülüyor.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Yorumlar (2)

Yıldız 3 Yıl Önce

Bence iyi düşünülmüş, bir de mümkünse 9.ve 10 sınıflara da dyk acilabilirse onlarında bir çok konu eksiği tamamlanabilir,teşekkür ederim.

Misafir 3 Yıl Önce

Bırakın çocuklar çocukluğunu yaşasın. Kafasını dersten kaldıramayan çocuk neye yarayacak?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.