Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

İl Milli Eğitim Müdürlükleri Ders Süresini Kısaltabilir Mi? Bakan Özer'den Açıklama

EĞİTİM

İl milli eğitim müdürlükleri şartlara bağlı olarak ders süresini kısaltabilir mi? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle yüz yüze eğitimdeki bir ders süresi 30 dakika olarak belirlenmişti. Ayrıca sınıflar ikiye bölünmüş ve yarısı pazartesi-salı, diğer yarısı ise perşembe-cuma okula gelmişti. Çarşamba günleri ise okul temizliği yapılmış ve canlı ders ile eğitim faaliyetleri devam ettirilmişti.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ise yüz yüze eğitim tam zamanlı olarak başladı. Yani bir ders süresi 40 dakika oldu. Sınıflar bölünmedi.

Fakat ilk haftadan bazı illerde ders süresi konusunda yeni kararlar alınmıştı. Bir ders süresini 30-35 dakika olarak belirleyen illerimiz olmuştu.

Konu tartışılmaya devam edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi.

Mersin'de açıklamalarda bulunan Bakan Özer, ders süreleri ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

  • *850 bin dersliği yüzde 56'sında öğrenci sayısı 25'in altındadır. 
  • *Bu dersliklerin yüzde 18'inde 26-30 arasında öğrenci sayısı bulunmaktadır.
  • *Kalabalık sınıflar istisnai bir durumdur, yaygın bir durum değildir. İstisnai durumlarda istisnai kurallar uygulanır.
  • *Bakanlık olarak tüm illerimize, valiliğimize, il milli eğitim müdürlüklerimize okul bazlı kalabalık sınıflarla ilgili her türlü önlemi alma, ikili eğitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisini verdik.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamalarına göre kalabalık sınıfların bulunduğu illerde ikili eğitime geçme ve ders süresini kısaltma gibi kararlar alınabilecek.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.