Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Onaylanan Yeni Kurs Programlarını Duyurdu

EĞİTİM

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, yeni hazırlanan ve yetişkinler için okuma yazmayı geliştirmek için tasarlanan 4 etkinlik kitağçığının ve güncellenen 1 kurs programının uygulamaya konulduğunu duyurdu.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuya göre 4 etkinlik kitapçığı ile güncellenen1 kurs programı onaylanarak uygulamaya konuldu.

İşte konuyla ilgili olarak gönderilen resmi yazı ve ekleri:

Resmî Gazete’de yayımlanan 10.07.2018 tarihli ve 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile zorunlu eğitim dışında, eğitim ve öğretimi hayat boyu devam edecek şekilde yaygınlaştırmak amacıyla politikalar oluşturmak, her yaş ve kademedeki vatandaşlara yaygın eğitim yoluyla genel veya mesleki ve teknik alanlarda eğitim vermek, yaygın eğitim ve öğretim programlarını hazırlamak görevi Genel Müdürlüğümüze verilmiştir. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce hayat boyu öğrenme kapsamında her yaş düzeyinde ve her gruptan vatandaşlara mesleki teknik ve genel yaygın eğitim kursları düzenlenmektedir.

Genel Müdürlüğümüzce yayınlanmış olan kurs programlarının ilgi (a) Karar ile onaylanan Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programları'na göre güncellenmesi, talep edilen yeni kurs programlarının da yine aynı çerçevede hazırlanması gerekmektedir. Bu kapsamda; ilgi (b) yazı gereği il millî eğitim müdürlükleri bünyesinde kurulan program komisyonlarınca hazırlanan ve taslak halinde Genel Müdürlüğümüze gönderilen programlar, Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programları ve Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilen diğer programlar çerçevesinde değerlendirilmekte ve yayımlanmaktadır. 

Bu çerçevede, Başkanlığımızca yeni hazırlanan ve yetişkinler için okuma yazmayı geliştirmek için tasarlanan 4 etkinlik kitapçığının ve güncellenen 1 kurs programının uygulamaya konulması düşünülmektedir.

Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde, Hayat Boyu Öğrenme Portalının Öğrenme Fırsatları Başlığı altında yer alan Yetişkin Eğitim Okuma-Yazma Faaliyetleri alt başlığındaki Eğitim Kaynakları konu başlığının Yetişkinler İçin Okuma Yazmayı Geliştirici Etkinlik Kitapçıkları başlığı şeklinde değiştirilerek yeni hazırlanan etkinlik kitapçıklarının adlarıyla birlikte bu sayfaya eklenmesi, güncellenen kurs programının Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde yayımlanması, e-Yaygın sisteminde tanımlanarak yaygın eğitim kurumlarında uygulamaya konulması hususunu olurlarınıza arz ederim.

Esat TEKTAŞ

Daire Başkanı

OLUR

Sabahattin DÜLGER

Genel Müdür

EK-1:

EK-2:

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Yorumlar (1)

Neşe 3 Yıl Önce

Türkiye'de eğitim sistemi neden bir plana düzene girmiyor her şey muama böyle olmamalı mağduriyetler önlenmeli.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.