Ders Süreleri Kısalıyor Mu? Bakan Özer'den Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ders sürelerinin kısaltılabileceğini açıkladı.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN'de yayımlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Özer, ders sürelerinin azaltılmasından öğretmenlerin aşılanma oranına, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından Covid-19 sebebiyle kapalı olan sınıflara kadar bir dizi açıklamada bulundu.

 COVİD-19 SEBEBİYLE KAPALI OLAN SINIF SAYISI VE ÖĞRETMENLERİN AŞILANMA ORANI

 Bakan Özer, 850 bin derslik olduğunu ve kapalı olan sınıfı sayısının şu an bin 751 olduğunu ifade etti. 14 günlük karantina süresinin 10 güne indirildiğini açıklayan Özer, 5 gün semptom göstermeyen öğrencinin veli rızası ile yüz yüze eğitime geri dönebilme imkanının geldiğini hatırlattı. Okulların yüz yüze eğitime kapatılmasının gündemden düşmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Özer, öğretmenlerin ilk doz aşılanma oranının %93, iki doz aşılanma oranının ise %87 olduğunu açıkladı.

 DERS SÜRESİNİ DÜŞÜRME YETKİSİ VALİLİKLERDE

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimde bazı kararları valiliklere ve il milli eğitim müdürlüklerine bıraktıklarını belirterek  valilik ve il MEM kararıyla ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilebileceğini, ikili eğitime geçilebileceğini, ana kurallara bağlı kalınarak lokal ve yerel kurallar alınabileceğini aktardı. Öğrenci sayısının fazla olması ve bazı diğer sebeplerden dolayı bu inisiyatifi sağladıklarını aktaran Özer, geliştirdikleri sistemin merkezi eğitim sistemi olmadığını ve yerel kararların olabileceğine değindi.

 6 VE 10. SINIFLAR İÇİN DE DYK AÇILIYOR

Bakan Özer, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını 8 ve 12. sınıflar için açtıklarını ve daha sonra 7 ve 11. sınıflar için de bu kursun açıldığını hatırlatarak 15-19 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilden sonra 6 ve 10. sınıflara da DYK'lerin açılacağını açıkladı. 

  OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri