Çorum'da Yüz Yüze Eğitime Kapatılan Sınıf Sayısı Açıklandı

Çorum Valisi Çiftçi, karantina altına alınan öğrenci ve öğretmen sayısıyla kapatılan sınıf sayısını açıkladı.

      Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, koronavirüs ve okulların durumuyla ilgili bir dizi açıklamada bulundu. Çorum'un vaka oranı en çok yükselen 10 il içerisinde olduğunu hatırlatan vali Çiftçi, veliler başta olmak üzere Çorum'da yaşayan vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.

      Okulları son ana kadar açık tutma gayretlerinin olduğunu belirten Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum ili genelinde 107 sınıfın yüz yüze eğitime kapatıldığını açıkladı. Karantinada olan öğrenci sayısı 549, öğretmen sayısı ise 57 olarak açıklandı. Kapatılan sınıflarda dersler uzaktan eğitim yoluyla 14 gün boyunca devam edecek. Karantina sonunda sınıflar yüz yüze eğitime tekrar açılacak.

     Öte yandan Çorum gibi küçük bir ilde 100'den fazla sınıfın kapatılması eğitim camiasını korkuttu. Çorum'un Türkiye nüfusunun %1'ini bile oluşturmadığı gerçeği göz önüne alınarak yurt genelinde kapatılan sınıf sayısı, karantinaya alınan öğretmen ve öğrenci sayısı hakkında bir çıkarımda bulunulsa da bu hususta resmi bir veri yok.

 Karantinaya alınan öğrenci, öğretmen sayısı ve kapatılan sınıflarla ilgili Çorum dışında bu zamana kadar Milli Eğitim Bakanı Özer, yüz yüze eğitimin başladığı ilk hafta 198 sınıfın kapatıldığını açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta ise Eğitim-Sen 774 sınıfta eğitim öğretime ara verildiğini duyurmuştu. Ordu ve Zonguldak illerinde ise bazı okulların eğitim öğretime tamamen kapatıldığı açıklanmıştı.

 Maarif ailesi, tablonun daha ağır duruma gelmeden Milli Eğitim Bakanlığı'nın acil tedbir almasını bekliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri