Çocuklarda Vaka %150 Arttı, Ek Tedbirler Gündemde

Okullarda yüz yüze eğitim için yeni tedbirler mi geliyor? İşte flaş açıklama...

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullar açıldıktan sonra 0-17 yaş arasındaki vaka oranının %10-11 civarından %25'lere çıktığını açıkladı. Yüz yüze eğitimin başlamasının ardından 4 haftalık sürenin tamamlanmak üzere olduğu şu günlerde bakan Koca'nın açıklaması yüz yüze eğitimde yeni tedbirlerin alınmasını gündeme getirdi.

 Okulların yüz yüze eğitime kapatılmayacağını tekrar vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikili eğitim ve hafta sonu eğitim gibi tüm alternatiflerin değerlendirilerek yeni tedbirlerin alınabileceğini vurguladı. Peki, yüz yüze eğitimde yeni tedbirler ne olabilir?

 Okulların açılmasından bu yana ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya düşürülmesi, öğle arası/tatili uygulamasının kaldırılması, okul kantini, pansiyon, okul servisi gibi öğrencilerin bir arada yoğun bir şekilde bulunduğu yerlere ek tedbirler getirilmesi veya tamamen kapatılması, sınıf mevcudunun yüksek olduğu sınıf ve uygulamalarda geçtiğimiz eğitim öğretim yılında olduğu gibi sınıfın ikiye bölünerek eğitim öğretime devam edilmesi, kalabalık okullarda ikili eğitime geçilmesi, sınıflara havalandırma sistemi kurularak okullara daha çok maske ve dezenfektan gönderilmesi, temizlik personelinin artırılması gibi Covid-19'un bulaşını en aza indirecek ve yüz yüze eğitimi daha uzun süre sürdürülebilir hale getirecek önlemler alınması talep ediliyordu.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın değerlendirilmesini istediği hafta sonu eğitimin hukuken mümkün olmadığı değerlendiriliyor. Dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerin hafta sonunun bir gününde veya tamamnında okulda bulunmaları sözkonusu bile olamaz.

 Önümüzdeki haftalarda sonbahar mevsiminden kış mevsimine doğru geçiş olacak. Resmi makamlarca doğrulanmasa da yurt genelinde 3 bine yakın sınıfın Covid-19 nedeniyle karantinaya alındığı, 6 bin civarında öğretmen ve 8 bine yakın öğrencinin de karantinada olduğu düşünülüyor.

 Tablo ağırlaşmadan Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bilim kurulu üyelerine kulak vermesi ve vakit kaybetmeden ek tedbirler alması bekleniyor. Aksi durumda okulların yüz yüze eğitime kapatılmasının kaçınılmaz olacağı tahmin ediliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri