Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

BİLSEM Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı. İşte Taban Puanlar

EĞİTİM

"2022-2023 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları 14 Ocak 2023 tarihinde başlamış ve 09 Nisan 2023 tarihinde tamamlanmıştır."

Ön değerlendirme uygulamalarında genel zihinsel yetenek alanı için "Zihinsel Performans Değerlendirme Testi", resim yetenek alanı için "Görsel Algı Testi", müzik yetenek alanı için "Müzikal Yatkınlık Testi" uygulanmıştır.

Yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar tabloda yer almaktadır.

Ön değerlendirme uygulamalarında belirlenen baraj puanını geçerek bireysel değerlendirme uygulamalarına katılmaya hak kazanan öğrenciler 09 Mayıs 2023 tarihinden itibaren giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabileceklerdir.

Bireysel değerlendirme uygulamaları her yetenek alanı için ayrı ayrı gerçekleştirilecek şekilde planlanacak olup 15 Mayıs 2023 tarihinde başlayacaktır.

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklardır.

Deprem bölgesinde bulunan ve deprem bölgesinden başka illere nakil giden öğrencilerin (Randevusu 6 Şubat 2023 tarihinden sonra olan öğrenciler) genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları 06 Mayıs-18 Haziran 2023 tarihinde; resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları ise 08-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sonuçlar için tıklayınız.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.