BİLSEM Ön Değerlendirme Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Müzikal Yatkınlık ve Görsel Algı Testi Nasıl Yapılacak?

Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve seçme süreci başladı. BİLSEM sınav giriş belgeleri e-Okul üzerinden yayımlandı. Peki Genel Zihinsel Yetenek Alanı, Resim Yetenek Alanı ve Müzik Yetenek Alanı ön değerlendirmeleri nasıl yapılacak? Detaylar haberimizde...

MEB tarafından gönderilen resmi yazıyla BİLSEM Ön Değerlendirme Uygulama Esasları açıklandı. Peki süreç nasıl işleyecek? Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

BİLSEM ön değerlendirme sınavı için giriş belgeleri e-Okul üzerinden yayımlandı. Okul idareleri tarafından mühür/imza işlemleri yapıldıktan sonra imza karşılığında öğrenci velilerine teslim edilecek.

Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulama Esasları

1. Genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme süreci 19 Mart- 08 Mayıs 2022 tarihleri arasında cumartesi ve pazar günleri “Bildiren Sözel Olmayan Test” uygulanarak gerçekleştirilecektir.

2. Ön değerlendirme uygulamalarında öğrenci yerleştirme işlemleri il tanılama sınav komisyonu tarafından 25 Şubat 2022 tarihine kadar rehberlik ve araştırma merkezinin hizmet bölgesinde bulunan öğrenci ve uygulayıcı sayısına göre;

a) Bir gün iki oturumdan, her oturum da iki uygulamadan oluşacaktır.

b) Birinci oturumda yer alacak uygulamaların başlangıç saatleri 9.00 ve 10.30; ikinci oturumda yer alacak uygulamaların başlangıç saatleri ise 13.00 ve 14.30 olacak şekilde planlanacaktır.

c) Her bir uygulama salonu on beş öğrenciden oluşturulacaktır. Ön değerlendirme uygulamasına katılacak öğrencilerin randevuları İl Tanılama ve Sınav Komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri/ BİLSEM Sınav Yeri İşlemleri (İl Komisyonu) / BİLSEM Öğrenci Yerleştirme İşlemleri ekranı üzerinden yapılacaktır. 

Müzik Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulama Esasları

1. Müzik yetenek alanı ön değerlendirme süreci 28 Mart-1 Nisan 2022 tarihleri arasında “Müzikal Yatkınlık Testi” uygulanarak gerçekleştirilecektir.

2. Ön değerlendirme uygulamasına ilişkin teknik detaylar 21 Mart 2022 tarihinden itibaren MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülüne yüklenecektir.

3. Ön değerlendirme uygulaması öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda, öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından, 8.00-17.00 saatleri arasında ve MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yapılacaktır. Ancak özel okullara kayıtlı öğrencilerin uygulamaları okul rehber öğretmen/psikolojik danışman tarafından MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yapılacaktır. Rehber/psikolojik danışman olmaması durumunda uygulamalar okul müdür/müdür yardımcısı tarafından yapılacaktır. (Uygulamaları gerçekleştirecek görevliler MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülü’ne “Kişisel TC Kimlik Numarası”ndan oluşan kullanıcıları ile girmeleri gerekmektedir.)

4. Ön değerlendirme uygulamaları internet üzerinden çevrimiçi olarak yapılacağından gerekli internet alt yapısı sağlanacak ve uygulamada kullanılmak üzere tablet, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlar hazır hale getirilecektir. 

Resim Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulama Esasları

1. Resim yetenek alanı ön değerlendirme süreci 04-08 Nisan 2022 tarihleri arasında “Görsel Algı Testi” uygulanarak gerçekleştirilecektir.

2. Ön değerlendirme uygulamasına ilişkin teknik detaylar 28 Mart 2022 tarihinden itibaren MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülüne yüklenecektir.

3. Ön değerlendirme uygulaması öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda,öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından, 8.00-17.00 saatleri arasında ve MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yapılacaktır. Ancak özel okullara kayıtlı öğrencilerin uygulamaları okul rehber öğretmen/psikolojik danışman tarafından MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yapılacaktır. Rehber/psikolojik danışman olmaması durumunda uygulamalar okul müdür/müdür yardımcısı tarafından yapılacaktır. (Uygulamaları gerçekleştirecek görevliler MEBBİS BİLSEM İşlemleri Modülü’ne “Kişisel TC Kimlik Numarası”ndan oluşan kullanıcıları ile girmeleri gerekmektedir.)

4. Ön değerlendirme uygulamaları internet üzerinden çevrimiçi olarak yapılacağından gerekli internet alt yapısının sağlanacak ve uygulamada kullanılmak üzere tablet, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlar hazır hale getirilecektir. 

BİLSEM Uygulama Esasları.pdf

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

BİLSEM Sağlık Tedbirleri.pdf

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İlgili Haberler

BİLSEM “Müzikal Yatkınlık Testi” ve “Görsel Algı Testi” İçin MEBBİS Test Ekranı Açıldı
BİLSEM Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı

Eğitim Haberleri