Bilim Kurulundan Ders Sürelerinin Azaltılması Sinyali

Koronavirü Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yapılan ilk açıklamada ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilebileceği sinyali geldi.

 Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Son zamanlarda artan vaka sayıları ele alınırken, Turkovac ve çeşitli uyarılarda bulunuldu. Yapılan yazılı açıklamada okullardaki ders sürelerinin kısaltılabileceği sinyali verildi.

 Yazılı açıklamanın 3. maddesinde ''Kapalı ortamlarda geçirilen süreyi mümkün olan en kısa süre olarak tutmalı, kesinlikle maske kullanımından taviz verilmemelidir.'' ifadesi yer alırken okullardaki ders süresinin 30 dakikaya indirilebileceği de gündeme gelmiş oldu.

 29 Aralık 2021 tarihi itibariyla günlük vaka sayısı 36 bin 684'ü buldu. Omicron varyantının okullarda hızlı bir şekilde yayıldığı haberleri de gündeme oturmuştu. Şimdi gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 

 Ders sürelerinin 40 dakikadan 30 dakikaya indirilmesi, taşıma yoluyla eğitim öğretime devam eden öğrenci servisleriyle ilgili önlemler, öğle tatili süresinin yeniden değerlendirilmesi veya tamamen iptal edilmesi, sınıfların iki gruba ayrılarak geçtiğimiz eğitim öğretim yılında olduğu gibi çarşamba günleri uzaktan eğitime devam edilmesi gibi bir dizi önlemin kısa zamanda gündeme geleceği düşünülmektedir.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri