Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Bilim Kurulu Toplanıyor... Yüz Yüze Eğitimdeki Yanlışlardan Dönülecek mi?

EĞİTİM

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak. Eğitimle ilgili önemli kararların alınması bekleniyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 6 Eylül'de 2021-2022 eğitim öğretim yılını açmıştı. Bu hafta ile birlikte 7 haftalık süreç tamamlanmış olacak. Vaka sayıları, karantinaya alınan sınıf, öğrenci ve öğretmen sayıları korkuturken bu zamana kadar ek tedbirlerin alınmaması eğitim camiası ve veliler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

 Bilim Kurulu, bugün saat 17.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak. Hem Sağlık Bakanı Koca, hem de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların yüz yüze eğitime kapatılmayacağını her defasında tekrarlıyor fakat tehlike çanları şu sıralar daha da şiddetli çalmaya başladı.

Bilindiği üzere MEB, okullara dezenfektan ve maske göndermiş, bunun dışında yurt genelinde fazladan 40 bin temizlik personeli görevlendirmişti. Bu yetersiz önlemlerle birlikte koronavirüste vaka sayıları okulların açılmasından sonra hızla arttı. Ekim ayının 3. haftasında olduğumuz şu günlerde vaka sayısı 30 binin üzerine çıkmış durumda. Öte yandan 6 Eylül'den bu yana onlarca okul ve binlerce sınıf kapatıldı, on binlerce öğretmen ve öğrenci karantinaya alındı. Yine süreç içerisinde eğitim camiasını derinden üzen vefat haberleri geldi.

MEB, 2021-2022 eğitim öğretim yılını maske ve dezenfektan kullanımı dışında salgın yokmuş gibi ders sürelerii 40 dakikaya çıkararak, öğle tatilini geri getirerek, pansiyon ve kantinleri açarak başlatmış; bu durum da doğal olarak bulaşı artırmıştır.

Sonbahar mevsiminin son demlerini yaşadığımız şu günlerde kış şartlarının daha ağır olacağı, mevsimsel hastalıklarla Covid-19 hastalık belirtilerinin benzer olması sebebiyle yaşanan sıkıntıların çoğalacağı ve bir an önce tedbirlerin alınarak sağlıklı bir şekilde yüz yüze eğitime devam edilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Sağlık Bakanı Koca başkanlığında toplanacak Bilim Kurulu'nun eğitim-öğretim için şu tavsiye kararlarını alması artık elzem hale gelmiştir:

1- Ders süreleri(İYEP, DYK, Destek Eğitim Odası gibi kurslar dahil) acilen 30 dakikaya düşürülmelidir.

2- Öğle tatili kaldırılmalı, kantin ve pansiyon gibi kalabalığın çok olduğu yerler derhal kapatılmalıdır.

3- Taşıma yoluyla eğitime erişen öğrenciler başta olmak üzere servislere ek ve sıkı tedbirler getirilmelidir.

4- Kalabalık sınıflarda sınıf ikiye bölünerek geçtiğimiz yıl yapılan uygulama tekrar edilmelidir.

5- Kalabalık okullarda ikili eğitime geçilmelidir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.