Bilim Kurulu ders sürelerinin düşürülmesini tavsiye eder mi?

Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu az önce Bakan Koca, başkanlığında toplandı. Kurulun yüz yüze eğitimin başlamasının vaka sayılarına etkisinin görüşmesi beklenirken, okullardaki ders sürelerinin düşürülmesini tavsiye edip, etmeyeceği de merak ediliyor..

Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu az önce Bakan Koca, başkanlığında toplandı..

Bilim Kurulu üyelerinin yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte, aktif vaka sayıları içerisinde yüz yüze eğitime katılan yaş gruplarının oranının artmasını görüşmesini ve konuyla ilgili olarak alınabilecek tedbirleri değerlendirmesi bekleniyor..

Ders süreleri düşürülür mü?

Kurulun yüz yüze eğitimde alınabilecek tedbirleri tavsiye kararı olarak sunması beklenirken, okullardaki ders sürelerinin düşürülmesini tavsiye edip, etmeyeceği de merak ediliyor.

Yüz yüze eğitim başladığı tarihlerde bazı illerde ders süreleri 30 dakikaya düşürülmüş ancak Bakanlığın itiraz etmesiyle tekrardan 40 dakikaya çıkarılmıştı. Ancak son günlerde vaka sayılarının artışa geçmesi ve yüzlerce sınıfta uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte , salgının önünün kesilmesi için ders sürelerinin 30 yada 35 dk'ya düşürülmesi gündeme gelebilir. Bu konuda adım atılıp, atılmayacağı ise bilim kurulu toplantısı sonrasında netlik kazanacak..

ogretmenmeb.com/ozel

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri