×
  • Anasayfa
  • Mebbis & E-okul
  • Mevzuat
  • Yer Değiştirme
  • Ek Dersler
  • Haber
  • Meb Personel
  • Meb Atama
  • Sendika
  • Kamudan Haber
  • Sınav
  • Foto Galeri
  • Web Tv
☰
  • Anasayfa
  • Meb Haber

Bakanlık kararını verdi! Zorunlu olmadıkça o kurslar açılmayacak!

Bakanlık e-yaygın sistemi üzerinde değişiklik yapılmasına karar verdi. Yapılan bu değişiklik doğrultusunda bazı kursların açılması sınırlandırıldı. Bazı kurslara ise tam yetki verildi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar

06 Ocak 2025 Pazartesi 16:00
14

Her il için belirlenen ders saati süresinin tanımlanması için e-yaygın sistemi üzerinden düzenleme yapıldı. Genel Müdürlük ve il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından uygulamanın izlenebilmesi için raporlama ekranının eklenmesine karar verildi.

24

Burada amaç yaygın eğitimde niteliği arttırmak kamu kaynaklarına verimli kullanmak ve genel müdürlüğe tahsis edilen ders saati vizesini aşmamak. Bu kapsamda 1 Ocak 2025 yılı itibariyle yıllık mali yıl uygulanmasına karar verildi.

34

Uygulamada istisna tutulacak kurslar belli oldu. Halk eğitim merkezinin kadrolu öğretmenleri tarafından açılacak kurslar ile tutuklu ve hükümlere yönelik düzenlenecek kursların istisna kapsamında tutulmasına karar verildi.

Öte yandan okuma-yazma kursları, unutmaya yüz tutmuş meslekler kapsamında açılan kurslar ile özel eğitim gereksinimli bireylere yönelik açılacak kurslara öncelik verilmesine karar verildi.

44

O karar metninde zorunlu olmadıkça açılmayacak kurslara da değinildi. Uzaktan eğitim aracılığı ile HEMBA Platformu üzerinden verilen kurslar artık zorunlu olunmadıkça açılmayacak.

İşte HEMBA kapsamında yer alan kurslardan bazıları:

  • Bilişim Teknolojileri
  • El Sanatları Teknolojisi
  • Güzel Sanatlar ve Spor
  • Mesleki Gelişim
  • Çevre ve İklim
  • Kişisel Gelişim
  • Tarım Hayvancılık

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Yorum Yap

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Haber Haberleri

Daha fazla haber:
© 2021

Öğretmen MEB En Güncel Haberler


‧ Anasayfa ‧ İletişim