Bakan Özer: Öğretmenlik Meslek Kanununda Başka Detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmenlik meslek kanununa dair yeni açıklamalar...

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kanal 7'de yayımlanan Başkent Kulisi programına konuk oldu. Yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren ve eğitim camiasında merakla beklenen Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

 Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Kasım Öğretmenler Gününde duyurulduğunu hatırlattı. Bakan Özer, tüm detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandığını belirterek sürecin devam ettiğini söyledi.

 Bakan Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenliğin kariyer mesleği haline geleceğini, Adaylık Kaldırma Sınavı(AKS)'nın kaldırılacağını, yeni ataması yapılan öğretmenlerin 3 ay eğitim aldıktan sonra sınıflarına gireceğini, 10 yılını tamamlamış öğretmenlere uzman öğretmenlik, uzman öğretmenlikte 10 yılını tamamlamış öğretmenlere başöğretmenlik hakkının verileceğini ve uzman öğretmenlere 1 derece ile bin lira, başöğretmenlere de 1 derece ile 2 bin lira ekleme yapılacağını hatırlattı. Yüksek lisans eğitimini tamamlamış öğretmenlerin uzman öğretmen olurken ve uzman öğretmen iken başöğretmenliğe geçişte doktora eğitimini tamamlamış öğretmenlerin yazılı sınavdan muaf olacağını bir kez daha belirtti. Özer, meslek kanunuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından başka bir detay olmadığını vurguladı.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları öğretmenleri tatmin etmedi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Eğitim Öğretim Hizmetleri(EÖH) sınıfında yer alan öğretmenlerin sadece kariyer basamakları ve adaylık süreci mi bulunmaktadır? Öğretmenlerin tayinleri, tüm özlük ve mali hakları bu kadar mıdır? Öğretmenlik Meslek Kanunundaki diğer detaylar neden açıklanmamaktadır?

 Öte yandan kanunun aralık ayında TBMM'ye geleceği de daha önce açıklanmıştı. Meclis, bilindiği üzere çalışmalarına geçen hafta ara verdi ve Öğretmenlik Meslek Kanununun aralık ayında meclise gelme ihtimali ortadan kalktı. Çalışmalarının tamamlandığı söylenen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslak metninin paylaşılması, kanunlaşmadan önce değerlendirilmesi ve varsa yanlışlıkların düzeltilmesi gerekmektedir.

 Öğretmenleri doğrudan ilgilendiren ve öğretmenlerin içeriğini bilmediği bir kanun, öğretmenlerin fikirlerini sunmalarını engellemekte ve olumsuz bir atmosfer yaratmaktadır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri