Bakan Özer'in Açıklamalarıyla Koronavirüs Verileri Uyuşmuyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları koronavirüs verilerinin gölgesinde kalıyor.

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Artık okulları kapatabilme lüksümüz asla yok'' açıklaması yaptı. Bilindiği üzere bakan Özer, son haftalarda okulların kapatılmayacağına dair sürekli açıklama yapıyor. Öte yandan okulların yüz yüze eğitime açılışının 3. haftasına girdiğimiz şu günlerde koronavirüs vakaları yaklaşık %40 artmış durumda.

 Covid-19 salgınında delta varyantına dikkat çeken uzmanlar, bu varyantın özellikle 12 yaş altındaki çocukları etkilediğini ve özellikle sonbahar mevsiminin sonundan itibaren kış aylarında vakaların tekrar artacağını düşünüyor. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğlu, Türkiye genelinde çocuk vakalarda artma gözlendiğini ve özellikle altta yatan başka hastalıkları olan çocukları oldukça olumsuz etkilediğini vurguladı. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Ayper Somer de delta varyantının çocuklarda hızlı yayıldığını ve okulların açılmasıyla bu tehlikenin arttığını ifade etti.

 2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül 2021 tarihinde tüm kademe ve sınıflarda yüz yüze olarak başladığından bu yana yaklaşık 15 günlük zaman geçti. Bu süre içerisinde vaka ve vefat sayıları yaklaşık %40 civarında arttı. Öte yandan yüz yüze eğitimin başladığı ilk haftada 198 sınıfta eğitim öğretime ara verildi. Bugüne kadar yaklaşık 700 sınıfta eğitim öğretime ara verildiği iddia ediliyor.

 Bakan Mahmut Özer'in okulları tüm kademelerde ve tam zamanlı olarak eğitim öğretime açması en büyük eleştiriyi aldığı nokta oluyor. Ders sürelerinin 10 dakika artarak 40 dakikaya çıkarılması, öğle tatili uygulamasının tekrar getirilmesi, kantin ve pansiyonların açılması, öğrenci servislerinde yeteri kadar önlem alınmaması, okullara dezenfektan, maske, sıvı sabun vb. maddelerin yeterince gelmemesi ve okullarda özellikle temizlik personeli eksikliği nedeniyle bakanlık ağır eleştirilerle karşılaşıyor.

 Dolayısıyla eğitim camiasındaki genel düşünceler, eğitimin yüz yüze fakat gerekli tedbirler artırılarak devam etmesi yönündedir. Okulda geçirilecek süre ders, teneffüs ve öğle tatili açısından zaman olarak en aza indirilmelidir. Aksi takdirde bilimsel veriler ışığında okulların yüz yüze eğitime açık kalma süresi pek de uzun olmayacaktır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri