Bakan Özer: Eğitime 14 Gün Ara Verilen Sınıflarda Canlı Ders Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 günlük karantina ve canlı derslerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, bugün Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir dizi açıklamalarda bulunan Özer, pozitif vakalar, 14 günlük karantina ve canlı dersler hakkında önemli bilgiler verdi. 

 Özer: "Bu sene okullarımızı yüz yüze eğitime devam ettirme iradesinden dolayı Kovid-19 vakası nedeniyle 14 gün yüz yüze eğitime ara veren tüm sınıflarımızda ilk kez canlı sınıf uygulaması gerçekleşmektedir. Ve bu sınıflarımızda ihtiyaç duyan öğrencilerimize de valiliklerimiz kanalıyla ücretsiz bir şekilde tabletler ulaştırılmaktadır." ifadesini kullandı.

 Bakan Özer'in açıklamalarından herhangi bir sınıf pozitif vaka ile kapatıldıysa o sınıfta 2 hafta boyunca canlı derslerin devam edeceği sonucu çıkmaktadır. Pozitif vaka öğretmenin kendisindeyse canlı dersler için başka bir öğretmen görevlendirilmesi gerekmektedir. Hasta olan öğretmenin canlı derslere girmesi mümkün olmamakla beraber raporlu olduğu için derslere girse dahi ek ders ücretini alamayacaktır.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri