Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Bakan Özer'den Yarıyıl Tatili ve Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınında yüz yüze eğitim ve yarıyıl tatili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar:

''Yüz yüze eğitimle ilgili alarm verecek bir durumumuz yok. Okullar ilk açılacak ve en son kapanacak yerlerdir demiştik. Yine aynı noktadayız. Bir kapatma başlanacaksa, ilk kapanacak yer okul değildir.

En az 2 doz aşı olmuş öğretmenlerimizin oranı yüzde 94'tür.

Tüm sınıfları kapalı olan bir okulumuz şu an için bulunmuyor.

Yarıyıl tatilini öne almak veya uzatmak gibi bir planımız şu an için yok. Daha sonra şartlar değişirse durumu tekrar değerlendirebiliriz.''

"TATİLİ ÖNE ALMA PLANI YOK"

Yüz yüze eğitme ara verip uzaktan eğitim en üst teknoloji ile devam etsek bile diğer bahsetmiş olduğum kayıpları telafi etmemiz mümkün değil. Sık sık illerimiz geziyorum. Her sınıfta öğrencilerimize soruyorum, ‘okulları kapatalım mı?’ herkes ‘hayır’ diyor. Omicrona karşı duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor bu. İki hafta sonra tatil devreye girecek. Ara tatili bir hafta öne almak gibi bir plan yok.

"TÜM SINIFLARI KAPANMIŞ BİR OKUL YOK"

Tüm sınıfları kapanmış bir okul yok. Bunlar değişebilir ama istişare edip planlamalar yapabiliriz ama şu an için yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Öğrencilerimiz çok daha fazla istekliler. Çok kontrollü bir şekilde gidiyoruz.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.