Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Bakan Koca, net konuştu! Okullar kesinlikle kapanmayacak

EĞİTİM

Son günlerde vaka sayılarının artmasıyla birlikte gündeme gelen yüz yüze eğitime ara verilecek mi? sorularına karşılık olarak Bakan Koca, okulların kesinlikle kapanmayacağını net bir şekilde söyledi.

6 Eylül 2021 tarihinde başlayan yüz yüze eğitimde 4.haftaya girilirken, vaka sayıları ve aktif vakaların yaş oranları dikkatle takip ediliyor..

Hasta her 4 kişiden 1'i 0-17 yaş arası grupta

Özellike son dönemde aktif vaka sayıları içinde okullarda yüz yüze eğitime başlayan yaş gruplarının oranı merak edilirke, Sağlık Bakanı Koca bu oranı az önce açıkladı. Bakan Koca, şu anda aktif vaka sayısı içinde 0-17 yaş gruplarının oranının yüzde 25 olduğunu ifade etti. Yani şu an koronavirüs hastası olan her 4 kişiden 1' yüz yüze eğitime devam eden gruptan..

Okullar kesinlikle kapanmayacak

Açıklamalarını sürdüren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu oranın önceden yüzde1 olduğunu aktardı ve bu değişse bile okulların kesinlikle kapanmayacağını, yüz yüze eğitimin devam edeceğini bir kez daha yineledi.

Bu tabloda tedirgin olunacak bir durum olmadığını söyleyen Koca, okulların en son kapanan değil, hiç kapanmayan yer olacağını belirtti ve aynı durumu üniversitelerde de düşündüklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.