Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

Ali Yalçın'dan ''Okul Öncesinde Din ve Ahlak Eğitimi'' Açıklaması

EĞİTİM

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan ''Okul Öncesinde Din ve Ahlak Eğitimi'' Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in hazırladığı ‘20. Millî Eğitim Şûrası Görüş ve Öneriler’ Raporu’nu açıkladı. Açıklamalarında okul öncesi eğitime de değinen Yalçın, ''Okul öncesinde din ve ahlak eğitimine yönelik talep karşılanmalıdır.'' ifadesini kullandı.

İşte Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın okul öncesi eğitime ilişkin o açıklamaları:

“Bugün ülkemizde, okul öncesi eğitimin niteliğine dair temel sorunlardan biri ‘erken çocukluk döneminde din ve ahlak eğitimi’ne yönelik boşluktur” diyen Yalçın, Türkiye’de ilk ve ortaöğretimde din eğitimi ve öğretimi alanında önemli mesafeler alınmasına rağmen, erken çocukluk din ve ahlak eğitimi için aynı şeyi söylemenin mümkün olmadığını, çünkü okul öncesi eğitim programlarında dinî ve ahlaki gelişime yönelik bir içerik bulunmadığını söyledi.

Okul öncesinde din ve ahlak eğitimine yönelik bir talebin bulunduğuna dikkat çeken Yalçın, “Bu çerçevede, mevcut din ve ahlak eğitim modeli çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak okul öncesine uyarlanmalı; velilere, dinî referansı önceleyen bir ahlak eğitimini esas alan okul öncesi ahlak eğitimi ile belirli bir dinî ve dinin değerleri öğretisinin eğitim konusu yapılmasını baz alan okul öncesi din eğitimi arasında tercih hakkının sunulacağı okul öncesi çoğulcu/tercihli din ve ahlak eğitimi veya okul öncesi öğretim programında değerler eğitimine ayrı bir alan olarak yer verilmesi esasına dayalı değerler eğitimi modelleri üzerinden bir okul öncesi din ve ahlak eğitimi süreci tasarlanmalıdır” diye konuştu.

OGRETMENMEB.COM

Yorumlar (1)

Elif Öz 2 Yıl Önce

Okul Öncesi Öğretmenleri olarak bas bas bağıyoruz. Temel sorunları çözmek yerine saçma sapan taleplerde bulunuyorsunuz. 300 dk 50 dakikadan aralıksız ders bizden başka hangi branşta var. Temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz. Maaş karşılığı 18 saat derse giriyoruz. Neden? Asıl bu sorunları çözüme ulaştırın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.