Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

6 ve 10. Sınıflar İçin DYK Kurs Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

EĞİTİM

MEB, 6 ve 10. sınıflar için DYK kursları açıyor. Başvuru tarihleri ne zaman, kurslar ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir televizyon programında 15-19 Kasım 2021 tarihleri arasındaki ara tatilden sonra 6 ve 10. sınıflara da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının(DYK) açılacağını açıklamıştı. 

 Bakanlık, DYK yönergesini güncelleyerek ortaokul 6. sınıf ve lise 10. sınıf öğrencileri için hangi derslerden kurs açılabileceğini duyurdu. Ders listesi için tıklayınız.

 Ders listesinin paylaşılmasından sonra öğrenci, öğretmen ve veliler başvuruların ne zama yapılacağını ve kursların hangi tarihte başlayacağını merak ediyordu. Edinilen bilgiye göre kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 19-22 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmen başvuruları ise 23-25 Kasım 2021 tarihleri arasında olacak.

Öğrenci başvuruları 26-29 Kasım 2021 tarihlerinde alınacak ve aynı tarihlerde sınıflar oluşturulacak. Kurslar 29 Kasım tarihi itibarıyla başlayabilecek.

 Milli Eğitim Bakanlığının 2021-2022 eğitim öğretim yılında ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflar için DYK açıp açmayacağı merak edilirken, 2. yarıyıl başında böyle bir adımın atılabileceği tahmin ediliyor.

 OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.