5 ve 9. Sınıflar İçin DYK Açılması Bekleniyor

MEB'den DYK'lerin kapsamının genişletilmesi bekleniyor, sınıf ayrımı yapılmamalı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında 8 ve 12. sınıflar için DYK'leri başlatmış, bir kaç hafta sonra ise 7 ve 11. sınıflar için de kurslar açılmıştı. Ara tatil haftasından sonra da 6 ve 10. sınıflar için 29 Kasım'da Destekleme ve Yetiştirme Kursları başlıyor.

Salgından önce bu kurslar ortaokul ve liselerde her sınıf düzeyinde açılabiliyordu. MEB, zaman içinde bazı dersleri programdan çıkarmış ve bazı sınıflara kurs açılmaması yönünde karar almıştı. Bu kararın neden alındığı tam olarak bilinmezken mali yük ve Sayıştay raporlarının etkili olduğu iddia edilmişti.

Bilindiği üzere koronavirüs salgını sebebiyle yaklaşık 1,5 yıl okullar kapalı kalmıştı. O süreçte ilkokul 3 veya 4. sınıf öğrencileri şu anda ortaokul 5. sınıf, 7 veya 8. sınıf öğrencileri ise 9. sınıf öğrencileri olmuştur. Bakanlığın, çoktan aza doğru bir metotla sanki 10. sınıf 9. sınıftan, 7. sınıf 6. sınıftan daha önemliymiş gibi kursları sıra ile açmasına anlam verilememektedir.

Ortaokul ve liselerde tüm sınıflar için Destekleme ve Yetiştirme Kursu varken 5 ve 9. sınıf öğrencilerine olmaması eğitimde fırsat eşitliğine aykırıdır. MEB, 5 ve 9. sınıf öğrencilerine de bir an önce kursları başlatmalı, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren ekim ayında tüm sınıf düzeylerinde kurslar başlatılmalı, bu işlem sınıf sınıf eğitim öğretim yılı içine yayılmamalıdır.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri