28 Ekim'de Okul Var Mı? 29 Ekim'de Okullarda Tören Yapılacak Mı?

28 Ekim Perşembe Günü Okul Var Mı? 28 Ekim Yarım Gün Mü? 29 Ekim'de Okullarda Tören Yapılacak Mı? 29 Ekim Cuma Günü Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni Olacak Mı? Detaylar haberimizde...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yaklaşmasıyla beraber bazı sorular ön plana çıkmaya başladı: ''28 Ekim Perşembe Günü Okul Var Mı? 28 Ekim Yarım Gün Mü? 29 Ekim'de Okullarda Tören Yapılacak Mı? 29 Ekim Cuma Günü Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni Olacak Mı?''

Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinde ''Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü ulusal bayramdır. Türkiye’nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız 29 Ekim günü tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00’te Başkentte yapılan yirmibirpâre top atışı ile başlar ve 29 Ekim günü saat 24.00’te son bulur.'' ifadesi yer almaktadır.

Yani 28 Ekim 2021 Perşembe günü okullar 13.00'a kadar ders yapacaktır. Yarım gün ders yapıldıktan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle öğleden sonra ders olmayacaktır.

Törenler ise yalnız 29 Ekim 2021 Cuma günü yapılabileceğinden okullarda 29 Ekim 2021 Cuma günü tören yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuda yeni bir talimat beklemeksizin tüm okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin yapılması gerekmektedir.

Tören yapılırken Covid-19 tedbirleri dikkate alınmalı, maske ve mesafe kuralı sık sık hatırlatılmalıdır.

İşte Cumhuriyet Bayramı törenleri ile ilgili mevzuat maddesi:

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Eğitim Haberleri