Öğretmen MEB, Öğretmene Dair Her Şey, Öğretmen Haber, MEB Öğretmen, MEB Personel Haberleri, Öğretmen Atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri, MEB Yönetici Atamaları, EKYS

2. Sınıfların İYEP Takvimi Ne Zaman Belli Olacak?

EĞİTİM

2. sınıfların İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) takvimi ne zaman belli olacak?

İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) 2. sınıflara da geliyor. Ogretmenmeb.com olarak bunu ilk duyuran site olmuştuk. Programla ilgili süreç devam ediyor.

Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Van illerinde 2. sınıflarda İYEP programı başlatılacak.

Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA) illere ulaştırıldı. Öğretmen Yönergeleri Formu da yine 2. sınıf öğretmenlerinin sayısı kadar illere gönderildi. Fakat programın uygulama takvimi henüz belli değil.

Bilindiği üzere 3. sınıflar için ÖBA 11-15 Ekim tarihleri arasında uygulanmış, program ise 18 Ekim itibarıyla başlatılmıştı.

2. sınıflara ilk defa bu yıl uygulanacak. Seçilen illerde belirtilen takvim çerçevesinde 2. sınıf İYEP'in başlatılması planlanıyor.

MEB tarafından henüz takvim açıklanmadı. MEB'den 2. sınıf İYEP uygulama takvimi geldiği anda okullarda uygulanacak ve program başlatılacak.

Önce Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA) ile programa katılacak öğrenciler belirlenecek. Daha sonra sınıflar oluşturulup öğretmen görevlendirilecek. Gerekli materyallerin dağıtımı sonrasında da 2. sınıf İYEP başlamış olacak.

Konuyla ilgili gelişmeleri takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz...

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.