İlkokul ve Ortaokullarda Öğrenci Devamsızlıklarını E-okul'a Kim İşler?

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre ilkokul ve ortaokullarda öğrenci devamsızlıklarını E-okul'a öğretmen mi yoksa okul yönetimi mi işler?

İlköğretim kurumlarında öğrenci devamsızlıklarının E-okul'a işlenmesi ile ilgili detayları Ogretmenmeb.com olarak sizlerle paylaşacağız...

İlkokul ve ortaokullarda öğrenci devamsızlıklarının E-okul'a işlenmesi işleminin kimin tarafından yapılacağı sorusuna cevap verebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğini incelemek gerekir.

İlgili yönetmeliğin ''Devam, devamsızlığın izlenmesi ve izin verme'' başlıklı 18. Maddesinde (Değişik:RG-25/6/2015-29397) şu ifadeler yer almaktadır:

''Çocukların devamsızlıkları, okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmen, ilkokullarda sınıf öğretmeni, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine işlenir ve yöneticiler tarafından takip edilir.''

Bu ifadeden de anlaşılacağı üzere okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullarda öğretmen tarafından, ortaokullarda ise okul yönetimleri tarafından öğrenci devamsızlıları E-okul sisteminde işlenmelidir. Okul yöneticileri tarafından ise süreç takip edilmelidir.

İşte yönetmeliğin ilgili maddesi:

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL

Yorum Yap
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

E-okul Ve Öba Haberleri