Bakan Özer, Canlı Ders Sürelerinin 40 Dakika Olmasını İstedi

Karantinaya alınan sınıflarda 14 gün boyunca uzaktan eğitim yapılacak. Canlı derse geçen sınıf sayısı artarken, EBA canlı ders süreleri kafaları karıştırmıştı. Konuyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Detaylar Ogretmenmeb.com'da...

Yüz yüze eğitimde 3. hafta biterken karantinaya alınan sınıf sayısı giderek artıyor. Karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitime geçiliyor. 14 gün boyunca canlı ders şeklinde eğitim devam edecek.

Peki canlı dersler kaç saat olacak? Bir ders süresi kaç dakika olacak?

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'daki 39 ilçe milli eğitim müdürü ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda karantinaya alınan sınıfların arttığı ve canlı derslerin hızla aktiflik gösterdiği belirtildi.

Ogretmenmeb.com olarak edindiğimiz bilgilere göre Bakan Özer bu toplantıda canlı ders sürelerinin 40 dakika olarak yapılmasını belirtmiş.

Bunun üzerinde okul müdürlerine gönderilen bilgilendirme mesajında dersler tanımlanırken EBA ders olarak değil de harici canlı ders olarak tanımlanması ve bir ders süresinin de 40 dakika olarak belirlenmesi istendi.

Fakat burada da teneffüs sorunu ortaya çıkıyor.

Örneğin 08.30'da harici canlı ders başlatan bir öğretmen 40 dakika ders yaptığında  09.10'da ders bitmektedir. Bir sonraki dersin 09.20'de başlaması gerekmektedir. Fakat EBA'dan ders başlatılırken 09.10'da ders başlatılabilmektedir. Bu durum teneffüs yapılmasına engel olmaktadır.

MEB tarafından ya canlı ders süreleri 30 dakika olarak belirlenmeli ya da EBA ders saatleri üzerinden 40 dakika olarak düzenleme yapılmalıdır.

Ayrıca ilk ders 08.30'da başlatılabilmektedir. Bunun da yine 08.00 olarak güncellenmesi uygun olacaktır.

Ogretmenmeb.com olarak fikrimiz canlı ders sürelerinin 30 dakika olarak uygulanması yönündedir. 40 dakikalık canlı derslerde dikkat dağınıkları olması kuvvetle muhtemeldir.

OGRETMENMEB.COM / ÖZEL HABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenmeb.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

E-okul Ve Öba Haberleri